Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κοτοκροκέτες με αρακά


 Υλικά:


500γρ στήθος κοτόπουλου (περίπου το στήθος από ένα κοτόπουλο)
2 αυγά
100γρ παρμεζάνα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
160γρ αρακά
1κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κλωνάρια λεμονοθύμαρο (ή θυμάρι)
1-2 καρότα
1 κλαράκι σέλινο
Αλάτι και πιπέρι


Για το πανάρισμα:
2 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα



1. Σε μία κατσαρόλα βάζω να βράσει το δεντρολίβανο, τα καρότα και το σέλινο.
2. Αφού βράσει το νερό αλατίζω και προσθέτω το κοτόπουλο το οποίο κάνει περίπου 20-25 λεπτά να βράσει. 
(Tip:το αλάτι καθυστέρει τον βρασμό, γ αυτό δεν το προσθέτω από την αρχή)
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρώ και ρίχνω στην κατσαρόλα τον αρακά για 5-10 λεπτά.
(Tip:Το νερό αυτο που βράσμαμε το κοτοπουλο και τα λαχανικά, αντι να το πεταξουμε μπορουμε να το αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές ως ζωμό.) 


3. Στραγγίζω το κοτόπουλο και το βάζω σε μια επιφάνεια με χαρτί κουζίνας να στεγνώσει καλά.
4. Στραγγίζω και τον αρακά σ’ ένα σουρωτήρι και τον αφήνω να γίνει χλιαρός.


5. Οταν το κοτοπουλο στεγνωσει και γινει χλιαρο (περίπου μετα απο 10-15 λεπτα), το κόβω σε μικρά κομμάτια και το βάζω στο multi να γίνει ψίχα.
Μεταφέρω την ψίχα σε ένα μπολ.

6. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και το λεμονοθύμαρο και τα προσθέτω και αυτά στο μπολ, καθώς και την παρμεζάνα με τα αυγά και ανακατευουμε.
(αν δούμε πως το μείγμα δεν έχει «δέσει» προσθέτουμε άλλο ένα αυγό)

7. Στο τέλος προσθέτω τον αρακά και ανακατεύω προσεκτικά με τα χέρια για να μην σπάσει και αλατοπιπερώνω αν χρειαστεί.

8. Βαζω μερικες φρυγανιές στο multi και τις τρίβω.
9. Χτυπαω 2 αυγα σ'ένα βαθύ πιάτο.

10. Σχηματίζω κροκέτες με τα χέρια τις οποίες βουτάω διαδοχικά στο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζω


Οταν Παρουν λιγο χρωμα, τα βγαζω και να βάζω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φυγουν τα πολλά λάδια.

Μπορω να σερβίρω με πουρέ πατάτας και σως γιαουρτιού.

Καλή όρεξη!!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου