Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φασολάκια λαδερά

Υλικά:
φασολάκια 
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες
1-2 πατάτες
μια χούφτα μαϊντανό

Σήμερα μαγειρεύει η μαμά για χάρη μας...(άλλο που δεν θέλει)
Οπότε ας ρουφήξουμε την γνώση και την τσαχπινιά της!

Τι καλύτερο από το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό...
(Μύρισε καλοκαίρι μέσα στο Δεκέμβρη...)

Επειδή πήξαμε στο φασολάκι φέτος...για να μην πάνε χαμένα, η αθάνατη Ελληνίδα μάνα τα είχε βάλει στην κατάψυξη χωρισμένα σε μαγειριές και κατά καιρούς βγάζει και φτιάχνει...
Αν λοιπόν δεν θέλετε να αγοράζετε τα έτοιμα κατεψυγμένα φασολάκια του σούπερ μάρκετ, μπορείτε να πάτε στην λαϊκή το καλοκαίρι, να πάρετε μια ποσότητα, και να τα καταψύξετε.
Εγώ συνήθως απλά τα έπλενα, τα καθάριζα και τα έβαζα κατάψυξη, αλλά η μαμά λέει, πως καλό είναι πρώτα είτε
 (1) να ζεματιστούν (δηλαδή να τα ρίξουμε σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά) είτε
 (2) να τσιγαριστούν με λαδάκι.

Και ξεκινάμε...
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας



Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες απ το κοτσάνι και τις τρίβουμε στον τριφτη ή το multi.



Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4 (ή στα 8)




Βάζουμε στην κατσαρόλα μας μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το κρεμμυδάκι



Αφού τσιγαριστεί το κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά προσθέτουμε τα φασολάκια
(έτσι όπως είναι, δε χρειάζεται ξεπάγωμα)
Και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1 -2 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι




Προσθέτουμε την ντομάτα (και λιγο πελτε αν θέλουμε ή αν ειναι χειμώνας και δεν υπαρχουν καλες ντοματες) τις πατάτες και τον μαιντανό.


Ρίχνουμε μια γυροβολιά τα θεικά μας φασολάκια και προσθέτουμε πιπερι, νεράκι και αλλη μιση κούπα λάδι.


Κλείνουμε το καπάκι  και αφού παρει βράση  χαμηλώνουμε την φωτια.
Όταν το φαγητό μας έχει σχεδόν γίνει (45 λεπτα αργοτερα περίπου) προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε αν εχει γίνει.
Αν εχει πολλά ζουμιά και δεν εχει χυλωσει καλά, αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα ακόμη με ανοιχτό καπάκι ωστε να εξατμιστεί το πολύ νερό.





Καλή μας όρεξη!!!

1 σχόλιο: